Eros in de stad

Adres

Sint-Annastraat 32, 1000 Brussel (Zavel), BelgiĆ«. www.m-e-m.be. (Toegangsgeld)

De Plek

In dit historisch pand is sinds 2012 een van de grootste en meest kwaliteitsvolle erotische collecties ter wereld te bekijken. Allemaal unieke en vrij expliciete schilderijen, sculpturen, tekeningen, voorwerpen en curiosa van de Grieks-Romeinse oudheid tot in China en Japan. Neem rustig de tijd voor de vele kleine details.

De Tip

Een kans om lust, erotiek en seksualiteit op een fijne manier bespreekbaar te maken. Spreek af dat iedereen van je gezelschap op zoek gaat naar twee voorwerpen die hem het meest fascineren. Toon ze aan elkaar. (Niet geschikt voor grote groepen. Geen toegang onder de 18.  Soms is Dokter Martens zelf daar. Deze verzameling is zijn levenswerk.)

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Strijk nadien neer op een terrasje aan de Zavel en wissel je indrukken uit. De kerk van de Grote Zavel, een hoogtepunt van de gotiek, kan met de legende van de vrome Beatrijs een tegenwicht vormen. Aan de overkant van de Regentschapsstraat ligt de Kleine Zavel. Rond dit intieme plein staan 48 beelden die evenveel ambachten voorstellen. Van kleermakers tot houthakkers. Welk van die beroepen zou je zelf nog wel willen (leren) uitoefenen? Hoeveel van die beroepen zijn er ondertussen bedreigd of verdwenen?