Het pad naar de geluksplaneet

Adres

Cozmix, Volkssterrenwacht Beisbroek, Zeeweg 96, 8200 Brugge, België. (Gratis / Toegangsgeld)

De Plek

Beisbroek is de zuurstofrijke groene long van Brugge: een wandelgebied van bijna 100 ha met dopheide, beuken en naaldbomen.

De Tip

In het planetenpad aan de Volkssterrenwacht komt elke stap die je zet overeen met 9 miljoen kilometer. Wandel van Mercurius via Venus en Mars tot Saturnus en Neptunus. Op 835 meter passeer je alle planeten. Neem er je tijd voor en sta even stil bij de verhoudingen. Alle afstanden en de grootte van de planeten zijn op schaal weergegeven. Bovendien wordt elke planeet door een mythologische sculptuur voorgesteld, van beeldhouwer Jef Claerhout. Welk beeld spreekt jou het meest aan? In de astrologie is Jupiter de geluksplaneet. Al in de middeleeuwen noemde men hem “Het Grootste Geluk”. Ga bij zijn beeld na wat jou tot nu toe al geluk heeft gebracht en welk geluk je jezelf en anderen nog toewenst. In het bezoekerscentrum kan je voor het planetenpad een (gratis) folder of een audiogids afhalen.

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Reserveer in Cozmix een comfortabele ligzetel onder de grote koepel van de Fulldome (84 m2) en maak een duizelingwekkende reis door het heelal. Je vliegt over het Marsoppervlak en door de ringen van Saturnus. Overdag en ’s avonds kan je door de grote telescopen van de Volkssterrenwacht naar de zonnevlekken en de planeten kijken. En het Koetsenhuis in het park heeft een van de mooiste terrassen van Brugge.