De oversteek van de veerman

Adres

Bazel (Koningin Astridplen 17) en Kruibeke (Scheldelei), België. (Gratis)

De Plek

Bazel werd genomineerd tot een van de mooiste dorpen van Vlaanderen. Ontdek zelf waarom. Wandel over het dorpsplein naar het waterslot Wissekerke. Neem de tijd om op de hoge Scheldedijk te genieten van de rust van land en rivier. Welk doel zou jij je nog in je leven kunnen stellen? Ga in de parkvijver voor de charmante hangbrug staan. Je huidige situatie is deze kant van de hangbrug. Je gewenste situatie is de andere kant. Welke stappen zou je kunnen ondernemen om van de huidige naar de gewenste situatie te komen? Zet die stappen letterlijk over de hangbrug. Hoe voel je je aan de andere kant?

De Tip

Stel je nu een groter doel op lange termijn. Hoe zou je je voelen als je dat doel had bereikt? Beeld het je zo goed mogelijk in. Neem nu het (gratis) veerpont aan de Scheldelei in Kruibeke. De veerman vaart elke dag op het uur en het half uur tussen 5u en 22u (op weekdagen zelfs tot 23.30). Alleen om 12.30 neemt hij pauze voor een lunch. Vaar gewoon met hem mee naar de andere kant. Ga daar zitten en geniet van de mentale oversteek. Vaar nadien weer terug. Welke vaardigheden ga je inzetten om je doel te bereiken? Van welke veerman in jouw leven zou je hulp kunnen gebruiken?

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

In Bazel vind je het prima restaurant De Eenhoorn (Koningin Astridplein 20). Het was de historische zetel van De Vierschaar waar recht werd gesproken. In Kruibeke kom je na een kwartiertje lopen van het veerpont, terecht in het volkscafé De Voermansrust bij Roos Pap (Hollestraat 131). Het café ligt er al meer dan 200 jaar. Er staat een kolomstoof in het midden en kaarten is er de favoriete bezigheid. Voor het WC of “de koer” moet je naar buiten. Er is altijd iemand om mee te praten.