Het oor van Noach

Adres

Klankenbos, Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt, België www.musica.be (Gratis)

De Plek

Prikkel je oren en geef je ogen de kost in het Klankenbos, de grootste permanente klankkunstcollectie in Europa. Spits je oren voor de zingende vijvers, de vibrerende stoelen, Radio Forest, een ondergrondse kubus vol stilte, de binnenkant van een reusachtige windfluit, de kanariestudio, het versterkt geluid van een specht of van ruisende berkenbladeren.

De Tip

Kan je een blad horen vallen in het water? Zoals de naald van een platenspeler de groef van een langspeelplaat volgt, tast de indrukwekkende klankinstallatie ‘Het oor van Noach’ met een houten schuit het stromend water van de rivier De Dommel af. Hoe hoger het water staat, hoe dieper het oor buigt. Met een lange geknikte arm mondt de installatie op de oever uit in een grote trompet. Zo krijgt elk geluid een enorme megafoon. Luister naar elk detail en naar het verglijden van de tijd.

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Download gratis de Klankenboscatalogus of boek een rondleiding. Elke eerste zondagnamiddag van de maand zijn er gidsen voor rondleidingen en speciale tochten met individuele tablets. Een extraatje zijn de mp3-spelers die je muzikaal rondleiden in het Museum voor Muziekinstrumenten in de voormalige herberg Scherpe Steen in het centrum van Peer (Scherpe Steenstraat 2). (Reserveren).