Le petit train du bonheur

Adres

Vertrekpunt Rue du Pont 82, 1430 Rebecq, België. Op zon- en feestdagen. In juli, aug, sept ook op zaterdagen. Check de uren: www.rail-rebecq-rognon.eu (Toegangsgeld)

De Plek

Stap op “Le petit train du bonheur” (De Kleine Trein van Geluk) met een stoomlocomotief van La Belle Epoque. Deze historische trein boemelt op een uurtje heen en weer tussen de verlaten stationnetjes van Rebecq en Rognon. De spoorlijn kronkelt langs de Zenne en door de “Vallée des Oiseaux/Vogelvallei”. Op de korte tussenstop kan je oude machines bekijken en het lokale Vapeurkebier proeven.

De Tip

“There is no way to happiness. Happiness is the way.” Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg. Onderweg staan enkele panelen. Stel je voor dat het panelen zijn die iets zeggen over jouw weg naar geluk tot nu toe. Wat zou er dan precies op die panelen kunnen staan? Benoem je kleine en grote geluksmijlpalen. En welke richting gaat je reis nog uit? Welke mijlpalen en paaltjes zouden er over vijf of tien jaar nog bij kunnen komen?

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Op bepaalde dagen rijden er thema-treinen (van aperitief tot pyama). Je kan de trein ook voor een schappelijke prijs huren voor een feestje of een verjaardag. Samen onderweg naar geluk.