Zweten in de jaren twintig

Adres

Herengracht 115, Amsterdam, Nederland www.saunadeco.nl (Toegangsgeld)

De Plek

Een volledig Art Deco winkelinterieur van Au Bon Marché uit de Parijse jaren twintig werd in de vorige eeuw naar de Herengracht in Amsterdam gehaald. Daar maakt het nu de grandeur uit van een imposante sauna met veel hout, gekruld smeedwerk en metershoge glas-in-lood ramen. Heerlijk zweten, stomen en rusten in een kader van vergane glorie.

De Tip

Wie verwacht een centrale leestafel in een sauna? Het rusthormoon serotonine is de tegenhanger van het actiehormoon dopamine. Het zorgt ervoor dat we ons goed voelen bij een rustige, kalmerende en intieme bezigheid zoals yoga, sauna, stoombad, massage, well-ness en … slaap. Doe een dutje. Lees rustig een boek of tijdschrift in de patio, de lounge of aan de grote houten leestafel. En waan je even bij the  rich and the famous van honderd jaar geleden.

Pijlers van geluk

, ,

Extra

In deze nostalgische sauna kan je je ook door specialisten in de Japanse drukpuntmassage Shiatsu laten masseren. Deze techniek heeft een bijzonder positieve en rustgevende invloed op het stelsel van onze zenuwen, spieren en aders.