Het kasteel in de duinen

Adres

Duinvlietweg 8, Oostkapelle, Zeeland, Nederland (Gratis / Toegangsgeld)

De Plek

Domburg is een van de oudste badplaatsen van Nederland. In het begin van de twintigste eeuw gingen veel kunstenaars er het “Zeeuwse Licht” opzoeken. Piet Mondriaan werkte er. Hier maakte hij vooral schetsen van de zee en het kerkje, waaruit later zijn eerste abstracte werken ontstonden.

De Tip

In de duinen tussen Domburg en Oostkapelle vind je het tot de verbeelding sprekende 13de eeuws kasteel Westhove, compleet met torens, koetshuizen en slotgracht. Het is een jeugdherberg (Stayokay) waar je met heel de familie goedkoop kunt logeren in een fantasierijk kasteel vol verhalen. Een spelletje schaak onder de grote boom? Een terrasje met zicht op de duinen? Een wandeling door het bos naar het brede zandstrand vlakbij? Kies maar uit. Neem wat teken- en schildergerief mee en ga zelf op zoek naar het “Zeeuwse Licht”.

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

In de Orangerie van het kasteel kan je het natuurmuseum Terra Maris verkennen. Met een tuin van 2,5 ha waarin je verschillende landschapstypes en menselijke ingrepen in de natuur kan ontdekken, inclusief een Mottekasteel. Wat overigens niets met motten te maken heeft.