Zwemmen in nostalgie

Adres

Oostelijk zwembad, Gerdesiaweg, Rotterdam, Nederland (Toegangsgeld)

De Plek

Het Oostelijk Zwembad is het mooiste en oudste zwembad van Rotterdam. Het dateert van 1932 en ging na een grondige restauratie in 2014 weer open. Het is in zijn oude luister hersteld, inclusief de zestig soorten tegeltjes uit de Balkan, de glazen bouwstenen en de houten kleedhokjes.

De Tip

Dankzij het actiehormoon dopamine voel je je goed, zelfzeker en kun je genieten. Het vermindert je stress en verhoogt je weerstand. Deze neurotransmitter wordt ook wel een gelukshormoon genoemd. Je kan het o.a. opwekken door zintuiglijke ervaringen en een sport als zwemmen. Als je dat bovendien in een nostalgisch mooi kader kan doen als het Oostelijk Zwembad, geniet je extra. Kom als een prins(es) van de omgaande galerij via de monumentale trap naar het water. Zwem op je rug door het L-vormige zwembad en geniet van de lichtinval door de historische glazen kap.

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Ook andere “duursporten” stimuleren de aanmaak van dopamine: hardlopen, joggen, skiën, dansen, wandelen … Vanaf 12 minuten dergelijke activiteiten begin je het effect al te voelen. Waarop wacht je?