Groot Geluk in Oom Samie se winkel

Adres

Dorp Street 84, Stellenbosch, Zuid-Afrika

De Plek

Haal alvast een fles Zuid-Afrikaanse wijn in huis met namen als Groot Geluk, Veel Geluk of Altyd Geluk. Deze wijnen zijn overal in België en Nederland te koop en halen door hun naam alleen al het onderwerp “geluk” naar de tafel. Ze worden gemaakt door een samenwerkingsverband van lokale wijnboeren in de omgeving van de stad Stellenbosch. Een rondrit, wandelingen en proeverijen in deze wijnstreek geven je een zalig gevoel.

De Tip

Loop binnen in de winkel van Oom Samie aan de Dorpsstraat van Stellenbosch (Zuid-Afrika), ooit begonnen als ruilhandel en sinds 1904 onveranderd gebleven. Vermoedelijk ligt er niets dat je echt nodig hebt en toch kan je er makkelijk een uur blijven rondhangen. Het onderscheid tussen een winkel en een levend museum vervaagt hier. De ideale plek om even stil te staan bij ons consumptiepatroon. Wat kopen we dat we echt nodig hebben? Wat vind ik leuk genoeg om gewoon te “hebben”? Wat is de prijs en wat is de waarde?

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

De Traag Markt in Stellenbosch (Oude Libertas Road) is de voorloper van slow-food en slow-markets. Traag wandelen, kijken en proeven van wat zo anders smaakt als thuis.