De clown met het masker en het zwaard

Facebooktwitterpinterest

Adres

Luchtvaartsquare, Brussel, België (Gratis)

De Plek

Er zijn maar weinig standbeelden voor een clown gemaakt. In Brussel staat de uitzondering: de witte clown Pierrot aan de Luchtvaartsquare in de buurt van het Zuidstation. Het grote beeld is pas gerestaureerd. Het typetje komt uit de Commedia dell’arte, waar hij Pedrolino heet. Hij is naïef, charmant en trouw. Hij staat tegenover de domme clown August en vecht met Arlecchino voor de liefde van een vrouw. De dik aangezette zwarte traan duidt op zijn sterke emotionele kant.

De Tip

Ga voor het beeld staan. Welke rol speelt humor in jouw leven? Waar moet jij zoal mee lachen? En waar kan je helemaal niet mee lachen? Wie breng jij soms aan het lachen en hoe doe je dat? Wat kan je doen om meer humor in je leven te brengen? Kijk nog eens naar het beeld. De clown heeft een masker en een zwaard vast. Achter welk masker verschuil jij je graag? En met welke wapens ga je meestal de strijd aan? Voor welke mens in jouw leven zou je nog wel eens een standbeeld willen oprichten? Hoe zou dat eruit zien?

Pijlers van geluk

, , ,

Extra

Dit beeld is een van de weinige beelden ter wereld opgedragen aan de foorreizigers. Zij hebben er na de eerste wereldoorlog de fondsen voor verzameld om hun gesneuvelde collega’s mee te herdenken. Vandaar het masker en het zwaard. Koning Albert I huldigde het beeld in in 1924. Sindsdien komen de foorreizigers er elk jaar samen bij het begin van Brussel kermis. Dat evenement begint in deze buurt rond de nationale feestdag op 21 juli en strekt zich uit over meer dan 1 kilometer. Amuseer je.

Geef een reactie